Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo és Messi is több Aranylabdát akar, a klubok több pénzt

2021. április 22., csütörtök 18:32

Az Index Sportcast csütörtöki adásában ezúttal is az Európai Szuperligáról beszéltünk, a nemzetközi klubfutball gazdasági hátterét próbáltuk megvilágítani Szabados Gábor sportközgazdásszal.

Az Index Sportcast keddi, rendkívüli adásában már kielemeztük a vasárnap életre hívott, majd kedden parkolópályára tett Európai Szuperligát. A „piszkos tizenkettő” ördögi terv egyelőre besült, de megkongatta a vészharangot: elodázhatatlan kérdéssé vált, hogy változásra van szükség az európai klubfutballban.

Szabados Gábor sportközgazdásszal elemeztük, hogyan jutottak el a topcsapatok odáig, hogy a szuperligát életre hívó 12 egyesületnek összesen 7,4 milliárd font az adóssága. A szakember szerint ez nem feltétlenül probléma, hiszen ezek nem rövid lejáratú tartozások, és hosszú távon valószínűleg kiegyenlítődnek.

A szuperliga alapgondolata már évek óta beszédtéma az elitklubok vezetői között, ám a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság felerősítette ezeket a hangokat. Lehet még új tőkét bevonni a labdarúgásba? Meddig nyújtózkodhatnak a topcsapatok, ha költekezésről van szó? 

Ezek mellett beszéltünk még többek között

Az Index Sportcast elérhető iTuneson és Spotifyon is, a korábbi adásokat pedig ide kattintva hallgathatja vissza.

Rovatok