Index Vakbarát Hírportál

Capello szerint Ferguson és Wenger is megbukott volna Olaszországban

2021. május 23., vasárnap 21:17 | aznap frissítve

Fabio Capello, aki a Real Madrid, a Milan, a Roma és a Juventus vezetőedzőjeként is nyert bajnoki címet – igaz, a torinóiakkal szerzett két aranyérmet visszavonták –, az angol válogatottat pedig több mint négy évig irányította, a Corriere dello Sportnak beszélt arról, hogy Sir Alex Ferguson és Arsene Wenger sem tudott volna Olaszországban dolgozni.

Ez azt követően került szóba, hogy a 74 éves szakvezető a két római klub vesszőfutásáról beszélt.

A Laziónak és a Romának is remek csapata van, mégsem tudtak kiegyensúlyozottan teljesíteni az idényben

– mondta Capello, kitérve arra is, hogy a Romát a nyártól irányító José Mourinhóról csak a legjobbakat tudja mondani, és biztos abban, hogy megállja a helyét az új csapatánál.

A Laziót öt éve irányító Simone Inzaghival kapcsolatban arról beszélt, hogy ennyi idő után egy edző már nem tud igazán lényeges tudást átadni a játékosainak.

Nézzük csak meg Sir Alex Ferguson történetét! Az igazság az, hogy nem edzette a csapatot, csak elment megnézni az edzéseket, és minden más feladatot az edzői stáb többi részére hagyott. Amikor megérkezett, beszélt mindenkivel, döntéseket hozott, a többiek pedig tették, amit mondott. Teljesen elszigetelődött a mindennapi munkától az edzőpályán. Ugyanez igaz Arsene Wengerre is. Olaszországban viszont teljesen máshogy irányítanak egy csapatot, az edzőknek öt év után már nagyon kevés mondanivalójuk marad

– mondta Capello.

Ferguson csaknem 27 évig irányította a Manchester Unitedet, ami mai fejjel felfoghatatlan, és többek között 13 bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert, míg Arsene Wenger 22 éven keresztül volt az Arsenal menedzsere, és három Premier League mellett hét FA-kupát nyert.

Rovatok