Index Vakbarát Hírportál

Baji Balázs: Az is kérdés volt, tudok-e újra fájdalom nélkül járni

2021. július 2., péntek 11:11

Világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes, Universiade-győztes, többszörös magyar bajnok és országos csúcstartó gátfutó volt az Index Sportcast különkiadásának vendége. Baji Balázzsal beszélgettünk.

Jövő héten hétfőn és kedden, azaz július 5-én és 6-án rendezik a Gyulai Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat Székesfehérváron. Baji Balázs kifejezetten szép emlékeket őriz a versenyről, országos csúcsot is futott itt.

A Gyulai Memorial évről évre bebizonyítja, hogy az egyik legjobb és legszínvonalasabb atlétikai verseny. Magyar sportolóként óriási dolog rajthoz állni, egyrészt mert világklasszisok ellen versenyezhetünk, másrészt a hazai közönség hatalmas segítséget jelent. Valószínűleg nem is véletlen, hogy az országos csúcsom és több idei legjobb eredményem is itt született. Nagyon jó a szervezés, nagyon jó a hangulat

– mondta Baji Balázs.

Két év múlva, 2023 nyarán Budapest ad otthont a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak, ami a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb sporteseménye. Baji Balázs szerint nagy sportdiplomáciai siker, hogy Magyarország lehet a házigazdája.

A világ minden pontján képernyőre kerül, ilyenkor mindenki az atlétikára figyel. Az olimpiához és a labdarúgó-világbajnoksághoz fogható. Minden sportoló és edző ott akar lenni. Lassan elkezdi elfogadni az egész világ, hogy Magyarországon nagyon szeretjük és értünk is az atlétikához.

A következőkről beszélt a sportoló a podcastban:

Az Index Sportcast elérhető az iTuneson és a Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatják vissza.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok