Index Vakbarát Hírportál

Brazília az első döntős a Copa Américán

2021. július 6., kedd 09:26

A brazil labdarúgó-válogatott jutott be elsőként a 2021-es Copa América döntőjébe. A kontinenstorna rendezője a magyar idő szerint hétfő hajnali mérkőzésen aratott 1–0-s győzelmet Peru legjobbjai ellen.

Az elődöntő első percétől kezdve a címvédő brazilok akarata érvényesült, Neymarék egyből az első félidőben már hét alkalommal találták el a kaput, ezzel szemben ellenfelük mindössze egy kósza kaput elkerülő lövést tudott felmutatni a játékrészben.

A mérkőzés egyetlen gólját Lucas Paquéta szerezte, miután Neymar zseniális cselsorozata után tálalt elé, így a Lyon középpályásának csak a kapuba kellett gurítania a játékszert. Paquéta a Chile elleni győztes gólja után újra továbbbjutást érő találatot szerzett. Perui oldalon Pedro Gallese kapus teljesítménye említésre méltó, a hálóőr hét védést mutatott be a mérkőzésen, kizárólag neki köszönhetően nem alakult ki nagyobb különbségű végeredmény. 

A Copa América címvédője így újra döntőbe jutott, ellenfelét az Argentína–Kolumbia párharcból várja. Argentin továbbjutás esetén 14 év után rendeznének újra Brazília–Argentína rangadót a dél-amerikai kontinenstorna fináléjában. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok