Index Vakbarát Hírportál

Holtan találtak a 24 éves új-zélandi kerékpárosra

2021. augusztus 9., hétfő 16:37

Huszonnégy éves korában, cambridge-i otthonában meghalt Olivia Podmore új-zélandi kerékpáros – írja a New Zealand Herald. Az olimpikon halálát a családja mellett a waikatói rendőrség is megerősítette. A nyomozás ugyan még folyik, de minden jel szerint a sportolónő öngyilkosságot követett el.

Az erre okot adó feltételezést a sportoló egyik hétfői bejegyzése is megerősíti, amit néhány órával később eltávolítottak a közösségi felületről:

A sport sok ember számára csodálatos dolog, egy örömteli küzdelem. Az érzés, mikor győzöl, semmihez sem hasonlítható. De ha veszítesz, vagy nem téged választanak, még akkor sem, ha megérdemled, amikor úgy érzed, hogy nem felelsz meg a társadalmi elvárásoknak annak ellenére sem, hogy a lehető legtöbbet hozod ki a sportból, az teljesen más.

Podmore korábban részt vett a 2016-os riói olimpián sprintben, csapatban és keirinben is. Utóbbi kategóriában súlyos balesetet szenvedett a játékokon. 2015-ben ezüstérmet szerzett csapatban a kazahsztáni junior világbajnokságon, az időfutamban pedig bronzérmes helyen végzett.

2017-ben országos bajnok lett a keirin kategóriában.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok