Index Vakbarát Hírportál

Peter Stöger terveiben már nem szerepel a németországi visszatérés

2021. szeptember 15., szerda 10:41

Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője nem foglalkozik azzal, hogy visszatérjen a német elsőosztályú labdarúgó bajnokságba, a Bundesligába. 

Stöger idén nyáron érkezett a Fradihoz, miután 2013 és 2017 között az 1. FC Köln csapatát vezette, majd a Borussia Dortmund trénere volt. Az 55 éves szakember elárulta a dpa német hírügynökségnek, hogy remekül érzi magát Magyarországon és nem tervezi visszatérést a német élvonalba. 

Azt gondolom, nagyon izgalmas és szép feladat volt, hogy két nagy csapatot is irányíthattam. És lehet, hogy ez majd egyszer megismétlődik. De nem szerepel a terveim között

– emelte ki az osztrák szakember. 

A Ferencváros sorozatban harmadik éve szerepel európai kupasorozat főtábláján, ezúttal az Európa-ligában méretteti meg magát a zöld-fehér együttes, ahol szereplését csütörtökön kezdi a német élvonalbeli Bayer Leverkusen otthonában. A vezetőedző hozzátette a mérkőzés kapcsán: 

Reménykedtem, hogy német ellenfelet is kapunk. De azt nem mondanám, hogy ez plusz érzelmi töltetet jelent számomra. Ez már így is egy szép történet. 

Az Index exkluzív interjúját az osztrák szakemberrel alább olvashatják.

(Index/MTI)

(Borítókép: MTI)

Rovatok