Index Vakbarát Hírportál

Rosszul lett, kórházba vitték Jónyer Istvánt, a Nemzet Sportolóját

2021. szeptember 27., hétfő 07:59

Jónyer Istvánt mentővel vitték kórházba.

A négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, 71 éves asztaliteniszező pénteken Nagy Tímeával, az olimpiai bajnok párbajtőrvívóval vidékre utazott a Halhatatlan Sportolók Társaságának egyik programjára, ahol még pingpongozott is.

Később visszament Budapestre, ahol egy baráti összejövetelen vett részt többek között Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózóval és Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózóval, és nem sokkal a kezdést követően elkezdett forogni vele a világ.

Kimentem a levegőre, de mire kiértem, már le kellett ülnöm, mert már a fülem is zúgott, és a szédülés is fokozódott. Mentő érkezett, és a Honvédkórházba hoztak

– mondta Jónyer István a Borsnak.

A legendás sportoló számos vizsgálaton átesett, és a CT, az MR, valamint a labor is negatív eredményt hozott.

A Nemzet Sportolója már jól van, elmúltak a tünetei, de további vizsgálatokra számíthat, és várhatóan kedden már hazaengedik. Az asztaliteniszező tudja, túlhajtotta magát, kizsigerelte a szervezetét, ezért vissza kell vennie a tempóból.

(Borítókép: Jónyer István asztaliteniszező a Központi Sportiskola (KSI) fővárosi, XIV. kerületi, Istvánmezei úti asztalitenisz-csarnokában 2013. szeptember 23-án.  Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok