Index Vakbarát Hírportál

Összeverekedtek a magyar szurkolók az angol rendőrökkel

2021. október 13., szerda 07:53

Verekedés tört ki kedd este a londoni Wembley Stadionban rendezett Anglia–Magyarország világbajnoki selejtező közben a magyar szurkolók egy csoportja, valamint a stadiont biztosító rendőrök és biztonságiak között – írja a Mirror.

Információk szerint az összecsapás már a mérkőzés első perceiben elkezdődött. A rendfenntartók a magyar szektorban viperák és gumibotok használatával igyekeztek rendet tenni, állítólag a nagyobb tömegbotrány elkerülése érdekében. Itt azonban a biztonságiaknak alaposan meggyűlt a baja a szurkolókkal,

A MAGYAR TÁBORHOZ UGYANIS LENGYEL DRUKKEREK IS CSATLAKOZTAK. 

A Guardian a londoni rendőrség alapján arról ír, hogy az indulatok akkor szabadultak el, amikor az egyik helyi rendfenntartót rasszista inzultus érte a magyar szurkolók részéről, a rendezők pedig emiatt behatoltak a szektorba.

Egy másik forrás szerint az egyenruhások azért léptek akcióba, mert a vendégszurkolók közül többen is átmásztak a székeiken. Olyan információk is napvilágot láttak, miszerint a botrány az angol válogatott mérkőzés előtti kifújolása és egy molinó miatt tört ki, ami nem sokkal azután történt, hogy jól hallhatóan 

kifütyülték a magyar himnuszt az angol szurkolók. 

A mérkőzés végül 1–1-es döntetlennel zárult. A magyar válogatott Sallai Roland révén szerezte meg a vezetést büntetőből, később John Stones találatával egyenlített Anglia.

A magyar szurkolók egy részénél tapasztalt rasszizmussal a brit Times magazin is foglakozott a mérkőzés előtt. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szeptemberben sújtotta két mérkőzésre szóló zárt kapus büntetéssel a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ) az Anglia elleni, Puskás Arénában rendezett mérkőzésen tapasztaltak miatt. Akkor a szurkolók egy részének rasszista megnyilvánulásai miatt szankcionált a FIFA.

(Borítókép:  A magyar szurkolók összecsaptak a rendőrökkel a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. Fotó:Carl Recine / REUTERS)

Rovatok