Index Vakbarát Hírportál

A Forma–1-et is megviselné, ha kétévente lenne a foci-világbajnokság

2021. október 17., vasárnap 13:24

Aggályait fejezte ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tervével kapcsolatban, amely szerint 2026 után kétévente rendeznék meg a világbajnokságokat az eddigi négy év helyett – adta hírül az MTI.

A bizottság szóvivője, Mark Adams szélesebb konzultációt szorgalmazott az ügyben, és arra emlékeztetett, hogy korábban már több sportszervezet és futballban dolgozó szakember is kifejezte nemtetszését az újítással kapcsolatban. 

A lerövidített vb-ritmus negatívan hathat ki más sportágakra, többek között a teniszre, a kerékpársportra, a golfra, a tornára, az atlétikára vagy a Forma–1-re

– jelentette ki Adams, hozzátéve, hogy a gyakoribb vb-rendezések aláásnák a sport fejlődését a labdarúgáson kívül, nem beszélve a játékosok megnövekedett fizikai és mentális terheléséről.

A NOB azt is közölte, hogy Gianni Infantino FIFA-elnök egyáltalán nem egyeztette elképzeléseit Thomas Bachhal, az olimpiai szervezet vezetőjével.

Korábban az Index is írt róla, hogy az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség (CONCACAF), illetve az ázsiai kontinens labdarúgó-szövetsége (AFC) is támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) tervét, miszerint az eddig négy helyett a közeljövőben már kétévente rendezzék meg a világbajnokságot. 

A FIFA tervével kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség is állást foglalt, és – az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) hasonlóan – kiállt az eddigi, négyévenkénti rendezési ciklus mellett.

Rovatok