Index Vakbarát Hírportál

Szélhámosok próbáltak meg pénzt kicsalni a korábbi labdarúgó nevével és fotójával

2021. november 22., hétfő 22:17

Internetes csalók pénzt próbáltak meg kicsalni Király Gábor nevének és fényképének félrevezető és megtévesztő felhasználásával. A szélhámosok komoly hasznot hozó befektetést hirdettek meg sportolók és más ismert személyek manipulált képeivel, a Facebookon pedig a korábbi 108-szoros válogatott labdarúgó fényképe is megjelent.

A csalók azt próbálták meg elhitetni az érdeklődőkkel, hogy a már visszavonult kapus 25 milliós haszonra tett szert egy 80 ezer forintos befektetéssel. A céljuk az volt, hogy a számlájukra minél több, kisebb-nagyobb összeget utaljanak a gyanútlan áldozatok.

Király Gábor ugyanakkor észrevette az interneten terjedő, Mol-logóval ellátott hirdetést, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Sajnálatos, hogy visszaélnek egy ismert, közkedvelt sportoló nevével. Tudunk a manipulált hirdetésről, rajongók hívták fel rá a figyelmünket. Már a hirdetés megjelenésének másnapján jelentettük a Facebooknak csaló, megtévesztő tartalomként, és az azt futtató oldalt is, illetve a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon feljelentést tettünk, csalás és személyes adattal való visszaélés gyanújával. Kérjük, senki ne dőljön be az ehhez hasonló lehúzós trükköknek! Király Gábor a vele kapcsolatos információkat, történéseket elsőként mindig a saját közösségi média felületein publikálja

– közölte a kapus kommunikációs stábja.

Azóta kiderült, hogy nem Király Gábor volt az egyetlen, akinek a nevét felhasználták a csaláshoz. Például Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető arcképe is szerepelt az ominózus hirdetésekben.

Király Gábor hívott fel, hogy én is szerepelek a csalók hirdetéseiben. Aztán, amikor megláttam a neten, én is szerettem volna feljelentést tenni, de hirtelen eltűnt a poszt

– nyilatkozta a Blikknek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kommunikációs vezetőjeként is dolgozó Gundel Takács Gábor. A lap az ügyben megkereste a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Mol sajtóosztályát is, de kérdéseikre egyelőre nem kaptak választ.

Rovatok