Index Vakbarát Hírportál

Mégsem kokain? Meggyilkolhatták Marco Pantanit

2021. november 24., szerda 15:23

2004 februárjában, mindössze 34 éves korában vesztette életét Olaszország legendás kerékpárosa, Marco Pantani. Halálát hivatalosan kokaintúladagolás okozta, ami elsőre nem volt különösebben meglepő, mivel nyílt titok volt a sportolóról, hogy fogyaszt tudatmódosító szereket. 

Tonina, Pantani édesanyja azonban azóta sem nyugszik bele, hogy fia tiltott szerek túladagolásától vesztette életét. Az olasz rendőrség a napokban indított új vizsgálatot, miután kétségek vetődtek fel a kerékpáros utolsó óráival kapcsolatban az édesanya által benyújtott új bizonyítékok szerint. 

Átnéztem többször is az eseményeket. Meg voltam és továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy nem derült ki még mindig a teljes igazság a fiam haláláról. Nem derült ki, hogy mi történt abban a szállodai szobában a halála előtti órákban 

– nyilatkozta Tonina Pantani a Quotidiano Nazionale olasz hírcsatornának. 

Az édesanya új ügyvédeket fogadott, akik segítségével 51 oldalas dokumentumot adtak be a rendőrségnek, amely olyan bizonyított információkat tartalmaz a kerékpáros utolsó, Riminiben töltött napjairól, amelyek eddig nem voltak ismertek. Az olasz sajtó kiemeli, hogy a bizonyítékok szerint akár az 

idegenkezűség és a gyilkosság sem zárható ki az ügyben.

Legutóbb 2014-ben vizsgálódtak az ügyben a Pantani család kérésére, azonban a nyomozást a rendőrség akkor hamar lezárta azzal az indokkal, hogy a bizonyítékok mindössze fiktív összeesküvés-elméletek. 

Az olasz sportmédia kiemeli, hogy a halál beálltakor Pantani arcán és karján sérülések és ütések nyomait találták, azonban ezeket eddig nem hozták összefüggésbe a kerékpáros halálával. Így ezek a tényezők is újabb kérdéseket vetnek fel az ügyben. 

Marco Pantani 1998-ban a Tour de France-ot és a Giro d’Italiát is megnyerte. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok