Index Vakbarát Hírportál

Lelőttek egy világbajnok futót Alabamában

2021. november 30., kedd 12:45

Lövöldözéssé fajult egy vita Alabamában, amelyet követően két férfi életét vesztette. Az alabamai hatóságok szerint a 62 éves egykori olimpikon és világbajnok futó Emmit King volt az egyik férfi, aki vitatkozni kezdett egy másik, hatvanéves férfival, Willie Wellsszel.

A szemtanúk szerint a veszekedés során mindketten fegyvert rántottak, majd egymásra lőttek, azt viszont nem tudni, mi okozta a nézeteltérést. Willie Wells a helyszínen életét vesztette, Emmit Kinget pedig egy kórházban nyilvánították halottnak vasárnap délután.

Emmit King 4x100 méter váltóban aranyérmet nyert a Helsinkiben megrendezett atlétikai világbajnokságon 1983-ban, míg 100 méteres síkfutásban bronzérmet szerzett. A futó kétszer is bekerült az amerikai váltócsapatba az olimpián, ám az 1984-es Los Angeles-i és az 1988-as szöuli játékokon sem futott végül.

(NBC News)

(Borítókép:  A világrekordot felállító amerikai csapat Helsinkiben 1983 augusztus 10-én (B-J) Carl Lewis, Emmit King, Willie Gault és Calvin Smith. Fotó: Getty Images / Bettmann)

Rovatok