Index Vakbarát Hírportál

A brazilok majdnem elszórakozták az agyonnyert meccset

2021. július 22., csütörtök 15:31

Sikerrel kezdett az olimpiai címvédő brazil labdarúgó-válogatott Tokióban, a legutóbbi ezüstérmes Németország ellen az első fél órán belül mesterhármast szerző Richarlison vezérletével 4–2-re győzött az első fordulóban.

A riói döntő „visszavágóján” is az akkor büntetőkkel aranyérmes brazilok kezdtek jobban, az Evertont erősítő Richarlison az első negyedórában alaposan megszórhatta volna a németeket, a 7. percben az első ziccere még kimaradt, az ismétlés már bevágta, a 15. percben viszont az újabb ajtó-ablak lehetőségből nem tudott a kapuba találni, ahogyan az újrázásból sem (1–0).

A félidő derekán aztán csak megszületett már saját maga és csapata második gólja is, ezúttal Guilherme Arana bal oldali beadását csúsztatta a kapuba, de nem álltak le a brazilok, egy remek kontra végén Matheus Cunha előkészítéséből is eredményes volt – mesterhármas (3–0)!

Utóbbi a ráadásban előbb büntetőt harcolt ki, majd lőtt a jobb alsó irányába, de a remekül védő Florian Müller hárítani tudott, nem sokkal később pedig újabb ziccerbe került a Hertha támadója, de a bal alsó mellé gurított, így a németek megúszták három góllal az első félidőt.

A fordulást követően a németek Nadiem Amiri távoli, kapus előtt felpattanó lövésével kozmetikáztak, majd újra többször is Müllernek kellett játékba avatkoznia (3–1).

A 63. percben megfogyatkozott az európai együttes, a már az első félidőben is csak a játékvezető jóindulata miatt a pályán maradó Maximilian Arnold megkapta a második sárga lapját is.

A játék képe és az emberelőnybe kerülés alapján csak az tűnt kérdésesnek, mennyire erőltetik a brazilok az újabb gólok megszerzését, és bár mentek előre a dél-amerikaiak, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, sőt, a hajrában még Ragnar Ache fejese is beakadt, így a kifejezetten szorosnak festő 3–2-vel érkeztünk el a ráadáshoz.

Akkor azonban a csereként beálló Paulinho még egyszer megmutatta, hogy melyik a jobb csapat ezen a napon, óriási gólt vágott a bal felső sarokba (4–2).

A brazilokat a kontinensviadalon megelőző argentinok számára nem indult jól a torna, az első negyedóra végén gól-, a játékrész ráadásában emberhátrányba kerültek Ausztrália ellen, majd a hajrában újabb találatot kaptak (0–2).

Miután a spanyolok ikszeltek, a franciák pedig csúnyán leégtek, Európa becsületét Románia mentette meg, amely 1–0-ra legyőzte Hondurast.

TOKIÓ 2020

LABDARÚGÁS, 1. FORDULÓ

A-CSOPORT

Mexikó–Franciaország 4–1

Japán–Dél-Afrika 1–0

B-CSOPORT

Új-Zéland–Dél-Korea 1–0

Honduras–Románia 0–1

C-CSOPORT

Egyiptom–Spanyolország 0–0

Argentína–Ausztrália 0–2

D-CSOPORT

Elefántcsontpart–Szaúd-Arábia 2–1

Brazília–Németország 4–2

(Borítókép: Richarlison az első fél órán belül triplázni tudott – Ian MacNicol/Getty Images)

Rovatok