Index Vakbarát Hírportál

Jöhet a magyar éremeső az olimpián – érdemes lesz hajnalban felkelni!

2021. július 27., kedd 19:33

Vegyes napot zártak a magyar versenyzők az olimpia negyedik napján.

Vas Kata Blanka fantasztikusan tekert, és a női hegyikerékpárosok versenyében a negyedik helyen végzett, ezzel a keddi nap legnagyobb magyar sikerét szolgáltatta a 19 éves bringás.

Berecz Zsombor is remekelt, a vitorlázó a második helyen áll jelenleg. Mészáros Eszter és Péni István sportlövészetben hetedikként zárt vegyes párosban, Bragmayer Zsanett pedig a 12. helyen végzett triatlonban.

A férfi vízilabda-válogatott a görögök ellen elszenvedett vereség után talpra állt, és 16–11-re legyőzte a házigazda Japánt, úszóink közül Kapás Boglárka 200 pillangón az elődöntőbe jutott, míg Hosszú Katinka 200 vegyesen, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás pedig 200 pillangón a döntőbe.

Sajnos több esemény miatt is szomorkodhatunk: a 4x200-as gyorsváltót ugyanis kizárták, Hosszú Katinka 200 pillangón visszalépett, Kovács Zsófia nem tudta befejezni triatlonversenyét, a tollaslabdázó Sárosi Laura sérülés miatt visszalépett, míg a női kézilabda-válogatottunk pedig második mérkőzését is elvesztette Tokióban.

De szerencsére lehet javítani, szerdán új nap virrad ránk, és reménykedhetünk benne, hogy elkezdenek potyogni az érmek, és Ilku Miklós és Palotai Barnabás számos magyar sikerről tudósíthat az Indexnek a helyszínről.

Kenderesi Tamás és Milák Kristóf az aranyért úszik 200 méter pillangón hajnali 3.49-kor, míg Hosszú Katinka 200 méter vegyesen 4.45-kor.

Szintén szoríthatunk a férfi kardcsapatunk kiemelkedő szerepléséért, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron az Egyesült Államok ellen lép pástra elsőként.

Női vízilabda-válogatottunk is az amerikaiakkal játszik, és remélhetőleg megszerzi az első győzelmét a japán fővárosban, miután döntetlent ért el az orosz csapat ellen az első fordulóban,

Tóth Krisztián cselgáncsozónk is tatamira lép, valamint az íjász Balogh Mátyás is elkezdi a szereplését az olimpián, Berecz Zsombor és Cholnoky Sára pedig folytatja.

Kövessék velünk a tokiói programokat, és szurkoljanak együtt velünk az újabb magyar érmekért!

A magyarok szerdai programja

3.35: Németh Nándor – úszás, férfi 100 m gyors, elődöntő

3.49: Kenderesi Tamás, Milák Kristóf – úszás, férfi 200 m pillangó, döntő

4.00 után: Tóth Krisztián – Popole Misenga (menekültek olimpiai csapata) – cselgáncs, férfi, 90 kg

4.04: Kapás Boglárka – úszás, női 200 m pillangó, elődöntő

4.25: Magyarország–Egyesült Államok – férfi kard, csapat (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), negyeddöntő

4.45: Hosszú Katinka – úszás, női 200 m vegyes, döntő

5.05: Berecz Zsombor – vitorlázás, férfi finn dingi

5.15: Cholnoky Sára – vitorlázás, női szörf

7.00: Magyarország–Egyesült Államok – vízilabda, nők, csoportkör

11.49: Balogh Mátyás – Kim Vu Dzsin (dél-koreai) – íjászat, 1. forduló

12.25: Telegdy Ádám – úszás, férfi 200 m hát, előfutam

12.36: Békesi Eszter – úszás, női 200 m mell, előfutam

13.05: Cseh László – úszás, férfi 200 m vegyes, előfutam

13.12: Kós Hubert – úszás, férfi 200 m vegyes, előfutam

13.27: Magyarország – úszás, női 4x200 m gyors, előfutam

A teljes szerdai programot itt nézheti meg.

(Borítókép: Milák Kristóf. Fotó: Francois-Xavier Marit / AFP)

Rovatok