Index Vakbarát Hírportál

Két ezüstérmes sportolót hazaküldtek az olimpiáról, mert elmentek várost nézni

2021. július 31., szombat 21:22 | aznap frissítve

Két ezüstérmes grúz cselgáncsozót hazaküldtek az olimpiai faluból, mivel megszegték a szabályokat és elmentek egy városnézésre Tokióban.

Visszavontuk az akkreditációjukat, mivel a sportolók falujából városnézésre menni tilos

– mondta erről a szervezőbizottság szóvivője, Takaja Maszanori az InfoStart tudósítása szerint.

A szóvivő nem árulta el, hogy kikről van szó, de a grúz olimpia bizottság nem sokkal később közölte, hogy két sportolójukat nem engedték be az akkreditáltak számára fenntartott területre.

Egy grúz sportvezető az AFP-nek elmondta, hogy a 27 éves Vazsa Margvelasvili és a 29 éves Lasa Savdatuasvili az ügy érintettjei, akik azért hagyták el a szálláshelyüket, hogy találkozzanak egy Japánban élő „ jó ismerősükkel”. Margvelasvili a japán Abe Hifumitól kapott ki előző vasárnap a 66 kilogrammosok döntőjében, míg Savdatuasvilit egy másik japán cselgáncsozó, Ono Shohei győzte le a 73 kilós súlycsoportban hétfőn. 

A Kyodo News szerint a két sportolók kedd este szúrták ki a városban, ahol éppen a grúz nemzeti csapat melegítőjébe öltözve fotózkodtak másokkal a Tokiói torony közelében.

A grúz olimpia bizottság szerint azóta már el is hagyták Japánt, amire azért kényszerültek, mert a sportolóknak a versenyeik befejezése után 48 órával el kell hagyniuk az országot. Az érmüket viszont vélhetően megtarthatják, mivel – egyelőre – csak az olimpiai faluból lettek kiutasítva és nem az egész világversenyről lettek kizárva. 

Rovatok