Index Vakbarát Hírportál

Vitray Tamás a Hosszú Katinka-ügyről: Ilyenkor nehéz hallgatni

2021. augusztus 2., hétfő 09:05

Vitray Tamás szomorúan vette tudomásul, hogy kiforgatták a szavait akkor, amikor a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka teljesítményéről beszélt, aki érem nélkül maradt a tokiói olimpián – írja a Blikk

A korábbi sportriporter a Spirit FM-nek adott interjúban értékelte a sportoló tokiói teljesítményét. Vitray Tamás a műsorban úgy fogalmazott: 

Katinka méltatlan helyzetbe hozta magát, illetve őt is a sportági vezetők, akik egészen biztosan tudhatták, hogy nincs eléggé felkészülve. Amint bizonyára ő is tudta… Ezt nem lehet nem tudni, mivel ez nem olyan sportág. A teljesítményt ugyanis órával mérik. Hagyták, hogy Hosszú ilyen helyzetbe kerüljön.

A tévés megjegyezte: szégyellhetik magukat mindazok, akik névtelen kommentekben rontottak rá az olimpiai bajnokra. Szerinte ugyanis Hosszú épp úgy három aranyat nyert, mint az a Szilágyi Áron, akiért rajonganak. Az egykori kommentátor úgy látja: 

hosszú katinka sejtette, hogy nincs optimális versenyállapotban, de nem próbált meg valamilyen más okra hivatkozva visszalépni. 

Vitray Tamás szerint ő erre próbált utalni rádiós interjújában. Úgy látja, hogy Hosszú Katinka tisztségéből fakadóan visszaléphetett volna, mégsem tette. Arra pedig, hogy egyes fórumokon kiforgatják a szavait, úgy reagált: 

Nem süllyedek olyan mélyre, hogy erre reflektáljak. Pedig ilyenkor nagyon nehéz hallgatni. 

Rovatok