Index Vakbarát Hírportál

Horrorbaleset: millimétereken múlott a hokis tragédia

2022. január 4., kedd 11:23

Ijesztő jelenetek zajlottak le Svédországban, egy harmadosztályú jégkorongmérkőzésen. Nem sokkal a kezdés után ugyanis a hazai pályán játszó KRIF egyik játékosa elesett, korcsolyájának pengéje pedig a levegőbe emelkedve elvágta az őt kicselezni próbáló ellenfél nyakát. 

A vendég Mörrums kanadai játékosa, Caleb Eefting nyakából az eset után ömleni kezdett a vér. Elmondása szerint először nem is észlelte, mi történt, mindössze egy durranást hallott. 

Ekkor még azt hitte, hogy az ellenfél korcsolyája a sisakjának ütközött, ám végül vérző nyakára lett figyelmes. Miközben lehozták őt a pályáról,

Eefting azt üvöltötte, hogy meg fog halni. 

Az orvosok végül egy nyomókötést helyezték a nyakára, hogy így állítsák el a vérzést, majd kórházba szállították, ahol végül meg is műtötték. 

Folyton azt kérdezgettem, meg fogok-e halni, ők meg csak próbáltak nyugtatni

– idézte fel a játékos a történteket az Aftonbladet nevű portálnak, amit a Szeretlek, Magyarország vett észre. 

A kórházban később soha nem tapasztalt fájdalmat érzett, ráadásul mikor néhány órával a műtét után felébredt, nem is tudta, hogy hol van.

Az orvosok elmondása szerint szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis ha a korcsolya néhány milliméterrel arrébb vágja el a nyakát, biztos, hogy nem éli túl.

Bár Caleb Eefting fizikálisan jól érzi magát, azt még nem tudja, miképp reagál majd arra, ha ismét jégre lép. A kanadai sportoló abban bízik, hogy képes lesz újra félelem nélkül jégkorongozni.

Rovatok