Index Vakbarát Hírportál

Sűríti járatait a BKK a kézilabda-Eb idejére

2022. január 12., szerda 19:14

Sűríti járatait a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a január 13-a és 30-a között esedékes férfi kézilabda-Európa-bajnokság budapesti meccseinek idejére az 1-es villamoson, az M3-as metrón, valamint az M3-as metrópótlón – tudatta a társaság szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

A helyszín közösségi közlekedéssel az M3-as metróval, illetve hétvégén az M3-as metrópótló autóbusszal, valamint az 1-es villamossal érhető el a Népligetig utazva. A rendezvényhelyszín közelében van a Mol Bubi Népliget M (buszpályaudvar) gyűjtőállomása és egy újonnan kialakított kerékpárparkoló, amelyek a Könyves Kálmán körútról, valamint az Üllői út felől kerékpárúton, illetve kerékpársávon is könnyen megközelíthetők – írták.

Az autók korlátozott parkolási lehetősége miatt a BKK javasolja, hogy a mérkőzésekre látogatók az aktív közlekedési módok mellett elsősorban a kötöttpályás közlekedési eszközöket, azaz a metrót és a villamost válasszák. Az 1-es villamos, az M3-as metró és az M3-as metrópótló autóbuszok az esti mérkőzések után sűrűbben közlekednek. Az utazás megtervezéséhez továbbra is a BKK FUTÁR alkalmazást ajánlják.

Rovatok