Index Vakbarát Hírportál

Január végén lehet új elnöke a MOB-nak

2022. január 12., szerda 14:18

Január 29-én választhat új elnököt a Magyar Olimpiai Bizottság – erről döntött az elnökség szerdai ülésén.

Kulcsár Krisztián a december 30-i közgyűlés keretében maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal – emlékeztet a MOB honlapja.

A sportvezető akkor elmondta, hogy a február 4-én kezdődő téli olimpián már nem vesz részt, azonban ha a közgyűlés időben megválasztja az utódját, az új elnök minden bizonnyal már ott lehet a kínai fővárosban a magyar olimpiai csapat mellett. Az utód február elsejétől lehet a honi ötkarikás szervezet első embere, mandátuma a 2024-es párizsi olimpia utáni tisztújításig szól.

A MOB elnöksége január 29-re, szombaton 10 órára hívja össze a közgyűlést, amelyen az 56 MOB-tag vehet részt; az elnöknek a tagságból kell kikerülnie. A MOB honlapján csütörtökön jelenik meg az elnöki pályázati felhívás. Jövő szerdáig lehet majd kandidálni.

A grémium tájékoztatást kapott a pekingi olimpiára utazó küldöttség várható összetételéről. Amint azt Vékássy Bálint főtitkár elmondta, még néhány sportágban tart a kvalifikáció, a hódeszkás versenyző indulása magyar szempontból sporttörténelmi jelentőségű lehet, a végleges delegációról később születik döntés.

(Borítókép: Papajcsik Péter / AFP)

Rovatok