Index Vakbarát Hírportál

Botrány a kézilabda-Eb-n, leköpött egy szurkolót a montenegrói játékos

2022. január 16., vasárnap 13:40

Elszabadultak az indulatok Montenegró és Észak-Macedónia debreceni mérkőzésén.

Még szombaton játszott egymással Montenegró és Észak-Macedónia a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság A csoportjában. A debreceni Főnix Arénában rendezett találkozót a montenegrói csapat nyerte 28–24-re.

A hangulat azonban nem volt nyugodt, ugyanis az északmacedón drukkerek közül volt olyan, aki sajátjai buzdítása helyett inkább a montenegrói játékosok hergelésében lelte örömét.

A folyamatos piszkálódást a montenegróiak egyik jobbszélsője, a korábban Szegeden is megforduló Marko Lasica annyira nehezen viselte, hogy a mérkőzés után leköpte az egyik szurkolót. Az esetről videó is készült.

Komolyabb incidens nem történt ezután, a Rangadó szerint ugyanakkor nem lenne meglepő, ha a köpés miatt eltiltanák a szélsőt. Montenegró az A csoportban Dániával és Szlovéniával játszik majd a folytatásban.

A magyar válogatott ma 18 órától lép pályára a B csoportban Portugália ellen a budapesti MVM Dome-ban, az összecsapást az Indexen is élőben lehet majd követni.

(Borítókép: Északmacedón szurkoló a magyar–szlovák közös rendezésű férfikézilabda-Európa-bajnokság A csoportjában játszott Észak-Macedónia–Montenegró mérkőzés előtt a debreceni Főnix Arénában 2022. január 15-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok