Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a klubot váltó Szalai Ádám

2022. február 17., csütörtök 06:48

A svájci bajnokságban harmadik helyen álló FC Baselben folytatja pályafutását Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. A 34 éves támadó eddigi egyesülete, a német Bundesligában szereplő Mainz közlése szerint Szalai 2023 nyaráig írt alá Bázelben, az eredetileg a mostani idény végéig szóló mainzi szerződését pedig felbontották.

Ahogy arról az Index is beszámolt: Szalai Ádám új klubja, a Basel hússzoros bajnokcsapat Svájcban, legutóbb 2017-ben végzett a tabella élén. Jelenleg a harmadik helyen áll, 12 ponttal lemaradva az éllovas Zürich mögött.

Szalai 2010 óta játszott megszakítás nélkül Németországban. Nála csak Dárdai Pál (286 meccs) lépett pályára többször magyarként a német első osztályban. A listán Lisztes Krisztián a harmadik (206), Király Gábor (198) a negyedik.

Az életben mindig vannak hullámvölgyek, de a legfontosabb, hogy ne add fel, és menj tovább. Ezt Mainzban ismét átélhettem, és ezért mindig hálás leszek. Büszke vagyok arra, hogy ezt éveken át megtapasztalhattam, mindenkinek köszönetet mondok a Mainznál. Maradjatok egészségesek, a ti Ádámotok!

– búcsúzott Szalai a mainzi drukkerektől német nyelvű Facebook-bejegyzésében.

 A játékos posztjához volt csapata is hozzászólt: 

Köszönjük a gyönyörű pillanatokat, Szalai Ádám 

Szalai Ádám 12 évet töltött a Bundesligában, a Mainz mellett a Schalke 04, a Hoffenheim és a Hannover színeiben 276 mérkőzést játszott a német élvonalban, ezeken 54 gólt szerzett és 26 gólpasszt osztott ki. Ő a Bundesliga történetének legeredményesebb magyar futballistája.

(Borítókép: Szalai Ádám a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen a Puskás Arénában Budapesten 2021. március 25-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok