Index Vakbarát Hírportál

Donnarumma és Neymar ölre ment, al-Kelaifi ölni akart

2022. március 10., csütörtök 10:09

A szezon – de az is lehet, hogy a futballtörténelem – egyik legfantasztikusabb mérkőzésének már másodpercekkel a Real Madrid–PSG Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő lefújása után megkezdődött az utóélete. Ami legalább olyan izgalmas volt, mint maga az összecsapás. Jelentés a Santiago Bernabéu Stadion öltözőfolyosójáról.

Az első balhét ki más verte volna ki, mint Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke. Alighogy Danny Makkiele, a 39 éves holland bíró lefújta a meccset – 3–2-es összesítéssel –, a katari klubvezető magából kikelve lerohant a díszpáholyból az öltözőfolyosóra, és be akart törni a játékvezető szobájába, hogy felelősségre vonja a bírót a szerinte elkövetett szabálytalanságok miatt. (Mondjuk, annyi igazsága volt, hogy az első spanyol gól előtt Karim Benzema véleményes kontaktban fosztotta meg a labdától a szerencsétlenkedő Gianluigi Donnarummát, a PSG kapusát. Nem véletlen, hogy a LÉquipe címlapja is ezt a továbbjutás sorsát meghatározó pillanatot ábrázolja.)

SZÓVAL, A KATARI ELNÖK DÖRÖMBÖLNI KEZDETT – CARLOS MEGÍA DÁVILA AJTAJÁN. UGYANIS IZGALMÁBAN ELTÉVESZTETTE AZ AJTÓT, ÉS A BÍRÓ HELYETT A DELEGÁTUST AKARTA FELELŐSSÉGRE VONNI, AKINEK CSAK ANNYI VOLT A FELADATA, HOGY GONDOSKODJON A FORMASÁGOKRÓL A VENDÉGEK ÖLTÖZŐJének KÖRNYÉKÉN.

Miután rájött a tévedésére, elkezdett ordítozni a folyosón, úgy kellett megfékezni őt a biztonsági embereknek. A nem éppen épületes jelenetet elkezdte rögzíteni a mobiljával a Real Madrid egyik alkalmazottja, amit a PSG elnöke észrevett, és rárontott szerencsétlen flótásra, miközben tajtékozva ezt üvöltötte:

Te voy a matar!

Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy „Megöllek!”. A saját testőreinek kellett lefogni a félőrült sportvezetőt, mielőtt nagy baj történt volna.

De még nem volt vége, Leonardo Araújo, a PSG sportigazgatója megpróbálta rávenni az illetőt, hogy törölje le a felvételt, de sikertelenül.

A java azonban még hátravolt. A Marca információi szerint a PSG öltözőjében Neymar felelősségre vonta Donnarummát, amiért az addig totojázott a Madrid egyenlítő gólja előtt, amíg Benzema – igaz, vitatható körülmények között – leszerelte. Az olasz rosszul tűrte a brazil támadását, és visszavágott neki azzal, hogy inkább a maga portája előtt söprögessen, tudniillik a második spanyol gól előtt ő vesztette el a labdát, amiből Luka Modric a 2–1-et eredményező támadást indította.

Szó szót követett, már megindult egymás felé a két játékos, és minden bizonnyal verekedés lett volna a kölcsönös hibáztatásból, ha a társak nem ugranak közéjük.

Eközben a Real Madrid öltözőjét szétvetette a jogos öröm, különösen a fantasztikus 3–1-es győzelem egyik főszereplője, Luka Modric volt az, aki nem bírt magával:

Pénzen nem lehet trófeát vásárolni

Amióta a katari milliárdok és Nasszer al-Kelaifi megérkeztek Párizsba – 2011-ben –, a PSG 1,4 milliárd eurót költött játékosvásárlásra. Csak ízelítőnek néhány név: Messi, Neymar, Mbappé, Di María, Sergio Ramos, Beckham, Verratti, Ibrahimovic, Thiago Silva, Cavani, Marquinhos, David Luiz, Buffon, Keylor Navas, Donnarumma. És közben öt edző ült a kispadon: Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery, Thomas Tuchel és Mauricio Pochettino

Az eredmény ugyanaz: kiesés a Bajnokok Ligájában, legfeljebb egy vesztes döntő 2020-ban, a Bayern München ellen. 

A mostani kiesés 2–0-s vezetés után az összesítésben csak a 2017-es 1–6-hoz hasonlítható, amikor a párizsi 4–0 után búcsúztak a Barcelona ellen a BL nyolcaddöntőjében.

Újra meg újra bebizonyosodik, hogy a pénz nem elegendő a Bajnokok Ligája megnyeréséhez. Ahhoz annál több kell, ami talán egy szóban foglalható össze: hagyomány.

(Borítókép: A Real Madrid–PSG Bajnokok Ligája-nyolcaddöntője a Santiago Bernabéu Stadionban, Spanyolországban 2022. március 9-én. Fotó: Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Rovatok