Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi Liliána a közösségi oldalán üzent

2022. április 22., péntek 21:34

Több mint egy hete nem posztolt a Facebook-oldalán Szilágyi Liliána, most az őt támogatóknak és a bántalmazott nőknek üzent.

Az úszónő múlt hét csütörtökön írt utoljára követőinek a közösségi oldalán. Akkor azt írta, hogy csak azért jelentkezik itt ritkán, mert igyekszik akkor megszólalni, ha valami fontos közölnivalója van. 

Hiszen sokaknak nem a szappanopera viszonylatban érdekes a dolog, hanem mert hasonlót vagy még rosszabbat éltek meg, mint én

− írta Szilágyi Liliána április 14-én. Akkor arról adott hírt, hogy a Zugló Televízióban Kadarkai Endre Arckép című portréműsorában egy mélyinterjú keretében elemzik a történteket: a múltat, hogy mi vezethetett idáig, valamint hogyan változtatja meg a gyerekkori abúzus egy nő életét. A beszélgetés során újabb megdöbbentő részleteket árult el, erről korábban mi is írtunk

Most az őt támogatóknak és a hasonló bántalmazást átélteknek üzent egy idézettel. Elmondta, hogy hálás minden jó szóért, és fontos, hogy tudják azok, akiket valaha zaklattak, hogy nincsenek egyedül, ez talán erőt ad mindannyiuknak. 

Ami viszont fontos, hogy rendkívül hálás vagyok Nektek, akik csöndben és lágyan elkezdtetek szembesülni és gyógyulni! Nem is hinnétek, mennyien vagytok/vagyunk... és ez egyszer valami csodálatos dolgot fog létrehozni közöttünk!

− írta a posztban.

Mint ismert, tavaly decemberben D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában beszélt először Szilágyi Liliána arról, hogy édesapja gyermekkorától kezdve fizikailag és lelkileg is bántalmazta. Az úszónő akkor azt mondta, sokáig nem mert szólni erről senkinek.

Szilágyi Zoltán pár nappal később reagált, tagadta a vádakat, ahogy azóta is ezt teszi. Pár nappal ezelőtt rágalmazás miatt keresetet nyújtott be saját lánya ellen: a jó hírnév megsértése miatt 30 millió forint kártérítést követel tőle. 

Ha baj van

Az éjjel-nappal ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonal 2011 óta a 06 (80) 225-225-ös telefonszámon tájékoztatást ad az ügyfeleknek a különböző áldozatsegítő szolgáltatásokról.

Szintén a bántalmazottak segélyvonala az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat ( OKIT) országosan, a nap 24 órájában bármikor ingyen hívható telefonszáma: +36 (80) 20-55-20.

Ha kiabálást, veszekedést hallunk, vagy valakit például monoklival látunk a környezetünkben, nem lehetünk közönyösek! Főleg, ha kiskorú is érintett, akár anonim módon is értesíthetjük a 112-t, a rendőrséget vagy a Telefontanút.

Emellett a megyei kormányhivatalokon belül ugyanúgy működnek a területi áldozatsegítő szolgálatok, itt szintén áldozatsegítő munkatársak állnak az áldozatok rendelkezésére.

Rovatok