Index Vakbarát Hírportál

Megszületett a megállapodás, új tulajdonosa van a Chelsea-nek

2022. május 7., szombat 08:19

Három komoly érdeklődője volt a futballklubnak, végül az amerikai milliárdos, Todd Boehly lett az új tulajdonos.

Roman Abramovics orosz milliárdos megállapodott a Todd Boehly által vezetett konzorciummal: a Chelsea futballklubért összesen 4,25 milliárd fontot (5,2 milliárd dollár) fizet az amerikai milliárdos. Az összegből 2,5 milliárd fontot a részvényekért fizet az új tulajdonos, amelyet egy zárolt számlára utalnak jótékony célra.

A BBC szerint az eladás várhatóan május végén fejeződik be. Az átvételhez az angol labdarúgó-hatóságok és a brit kormány jóváhagyása szükséges.

Boehly amerikai befektető és üzletember nettó vagyona a Forbes szerint 4,5 milliárd dollár (3,6 milliárd font). A milliárdos résztulajdonosa a Dodgers amerikai baseball franchise-nak és a Los Angeles Sparks amerikai női kosárlabda-csapatnak is, de részesedése van a Los Angeles Lakersben is.

A Chelsea-nek három komoly érdeklődője volt az elmúlt hetekben:

A Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea tulajdonosa még március elején jelentette be, hogy eladja a londoni egyesületet. Roman Abramovics ígéretet tett arra, hogy az eladásból származó pénzt az orosz–ukrán háború áldozatainak javára ajánlják fel, ami magában foglalja a sürgős és azonnali szükségleteik fedezését, valamint a helyreállítás hosszú távú munkájának támogatását.

(Borítókép: Todd Boehly 2021. október 19-én. Fotó: Patrick T. FALLON / AFP)

Rovatok