Index Vakbarát Hírportál

Ilyen szépen még senki sem búcsúzott, ahogy a norvég óriás

2022. május 15., vasárnap 07:44 | aznap frissítve

Erling Haaland eddigi élete legszebb fejezete zárult le szombaton, amikor lejátszotta utolsó mérkőzését a Borussia Dortmund fekete-sárga mezében. A 194 centis, és még mindig csak 21 éves norvég óriás megható videóval köszönt el attól a klubtól, amelynek két csodálatos évet ajándékozott a futballkarrierjéből. Haaland a Manchester Cityhez igazolt 51 millió fontért, búcsúmeccsén gólt rúgott a Herthának.

Két év, 67 bajnoki mérkőzés, 62 gól, a kupameccseket is beleszámítva 89 mérkőzésen 86 gól.

Ez volt Erling Braut Haaland góltermése a Borussia Dortmund színeiben, most már múltidőben, hiszen a norvég zseni szombaton elbúcsúzott a fekete-sárgáktól. A 194 centis óriás megható videóval mondott köszönetet a Ruhr-vidék különleges klubjának, amit a mérkőzés előtt rakott ki közösségi portáljára:

A híres Gelbe Wand, a dortmundi szurkolók Sárga Fala percekig ünnepelte búcsúzó hősét a Hertha elleni 2–1-es győzelmet követően. Az értékesített tizenegyessel Haaland rekordot döntött: ilyen fiatalon és ilyen kevés mérkőzés alatt még senki sem jutott el 62 gólig a Bundesligában. Íme a szombati gólja:

Haaland az idei szezonban többször is sérüléssel bajlódott, de így is 29 gólt szerzett klubjában 30 találkozón, a Bundesliga most lezárult idényében 24 mérkőzésen 22 gólig jutott.

A búcsú pillanatai:

Haaland elérzékenyült, nem is csoda, a Sárga Fal percekig éltette kedvencét a kezdő sípszó előtt. 

A csatár heti 375 000 fontot fog keresni a Manchester Citynél, ugyanannyit, mint a Premier League legjobban fizetett labdarúgója, egyben klubtársa, Kevin De Bruyne. 

(Borítókép: Eling Braut Haaland és a Borussia Dortmund játékosai a Borussia Dortmund–Hertha BSC Bundesliga-mérkőzés után 2022. május 14-én, Németországban a Signal Iduna Parkban. Fotó: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)

Rovatok