Index Vakbarát Hírportál

Több frankfurti szurkolót is őrizetbe vettek az Európa-liga döntőjének helyszínén

2022. május 18., szerda 12:43

Körülbelül 200 Frankfurt-szurkoló támadt rá kedd este a Glasgow Rangers szurkolóira Sevillában, a labdarúgó-Európa-liga döntőjének helyszínén, közülük többet őrizetbe vettek.

A német Eintracht Frankfurt öt szurkolóját is őrizetbe vette kedd este a spanyol rendőrség, miután összeverekedtek a skót Glasgow Rangers szimpatizánsaival egy nappal a két csapat Európa-liga-döntője előtt – adta hírül az MTI.

A szerda délelőtti tájékoztatás szerint azután történt meg az előállítás, hogy éjfél felé mintegy 200 német skót drukkerekre támadt a sevillai katedrálistól nem messze.

A rohamrendőrség egységeinek gyorsan kellett beavatkozniuk, hogy megállítsák az Eintracht Frankfurt drukkereit, akik bántalmazták a Glasgow Rangers szurkolóit

– fogalmazott közleményében a rendőrség.

A mostani támadás volt az első incidens a városba az El-döntőre érkező szurkolók között. Az Eintrach Frankfurt–Glasgow Rangers Európa-liga-döntőjét szerda este 9 órától rendezik a sevillai Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy több mint százezer jegyigénylés érkezett az Eintracht Frankfurt szurkolóitól a Glasgow Rangers elleni Európa-liga-döntőre. Arról, hogy milyen levelet írtak a Frankfurt saját szurkolóinak, itt írtunk részletesebben. 

Rovatok