Index Vakbarát Hírportál

Megvan a harmadik dollármilliárdos sportoló a világon

2022. június 11., szombat 12:58

A Forbes magazin mostanra legalább egymilliárd dollárra becsüli Tiger Woods nettó vagyonát, aki így a három ismert sportmilliárdos egyike lett. A másik kettő az NBA-szupersztár, LeBron James, aki hírnevét azzal kamatoztatta, hogy számos üzletben részesedést szerzett, valamint Michael Jordan, aki visszavonulása után érte el a tíz számjegyes vagyont, köszönhetően a Charlotte Hornets csapatába való, jól időzített befektetésnek.

Woods a karrierje alatt elért bevételének és nettó vagyonának kevesebb mint tíz százaléka származik golfnyereményekből. Vagyonának nagy része óriási összegű szponzorációs szerződéseknek köszönhető. Több mint egy tucat márkával kötött ilyen üzletet, többek között a Rolexszel és a Nike-val − írta meg a lap.

Woods a státuszát és bevételeit arra használta fel, hogy egy sor más vállalkozásba fogott bele, amelyek között most egy golfpályatervező cég (TGR Design), egy versenyszervező vállalat (TGR Live) és egy étterem (The Woods) található.

A TGR Ventures révén Woods részesedést szerzett a Full Swingben, egy golftechnológiai oktatóeszközben; a Heard nevű vendéglátóipari szoftver fejlesztőjében és a PopStroke luxusminigolfpálya-hálózatban.

Rovatok