Index Vakbarát Hírportál

Amerika átszelése: 34 nap alatt 5000 kilométert tekert le a magyar bringás

2022. június 24., péntek 14:07

Mesits Sándor elhatározta magában, hogy biciklivel nyugat–kelet irányban átszeli az Egyesült Államokat. A lelkes kerékpárosnak mindössze 34 napra volt szüksége ahhoz, hogy teljesítse az 5000 kilométeres távot.

A fiatalember 2022. május 19. és június 21. között hajtotta végre a feladatot, közben 13 szövetségi államon haladt keresztül. Mesits Sándor folyamatosan beszámolt az utazásáról, követői rendszeresen értesültek a napi fejleményekről, a férfit ért viszontagságokról és az amerikaiak bicikliseket óvó közlekedési moráljáról – írja a nyugat.hu.

Eredetileg 40-50 nap közé vártam magam, de még két hete is 35-40 közé, egyszóval ez elég jó idő. Utánanéztem, nem tudni olyanról, aki Magyarországról megcsinálta volna óceántól óceánig biciklin, aki egyedül, aki ennyi idő alatt, erre büszke vagyok! Volt 3 defektem, elfogyasztottam pár száz liter lime-os gatorade-et, egy kisebb óvodáscsoport egész éves kalóriaszükségletét, 10 doboz sebtapaszt, két doboz vazelint, egy doboz Ibuprofent, két napvédőt és egy táska energiaszeletet.

– írta az út befejezésére írott posztban Mesits Sándor, aki arra biztatott mindenkit, hogy találják meg a saját kalandjukat az életben.

Magyarországon is egyre jobban fejlődik a kerékpáros infrastruktúra, múlt pénteken például átadták a Budapest–Balaton kerékpáros útvonal első szakaszát a főváros és Etyek között. Idénre pedig 40 kilométeren újult meg a Balatoni Bringakör, tehát ezen a nyáron még nagyobb élményt jelent a Balaton körbetekerése.

Rovatok