Index Vakbarát Hírportál

Ötszörös áron kínálják a jegyeket a szlovák üzérek a Fradi-szurkolóknak

2022. július 26., kedd 15:09

Bár még kapható néhány jegy a téglamezei Nemzeti Futballstadionba a Slovan Bratislava–Ferencváros labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára, az érdeklődés óriási határon innen és túl a mindkét csapat számára fontos összecsapás iránt. Az Index értesülései szerint a Slovan-szurkolók a saját, húsz euróért vásárolt jegyüket nagy tételben eladták dunaszerdahelyi és magyarországi Fradi-drukkereknek, akik így bekeverednek a szlovák szektorokba, ami magában hordozza a balhé lehetőségét.

Valahogy most nem érzékelek akkora futball-lázat, mint egy hete, de lehet, hogy ez csak az én percepcióm. Valahogy vihar előtti csendet érzek... – mondta az Indexnek felvidéki ismerősünk, a Sportnet.sme.sk szlovák nyelvű honlap munkatársa. – Igaz ugyan, hogy szinte az összes jegy elkelt a téglamezei pályára, amelynek Nemzeti Futballstadion a hivatalos neve, és amely 21 500 nézőt fogad be. Már csak a D 104-es és a D 106-os szektorba lehet jegyet kapni, oda is csak azért, mert az a vendégeknek fenntartott lelátórész tőszomszédságában van, és nyilván senki sem szeretne közvetlen összetűzésbe kerülni a ferencvárosi fanatikusokkal.

Értesüléseink szerint csak azok a Slovan-szurkolók vásárolhattak belépőt – és maximum fejenként négyet – a szerdai visszavágóra, amelynek 2–1-es előnyből vág neki a pozsonyi gárda, akik törzsszurkolónak számítanak, azaz ott voltak a Batumi elleni hazai BL-selejtezőn és a korábbi néhány bajnokin. Ők internetes kódot kaptak, ennek birtokában vásárolhattak jegyet. Igen ám, csakhogy azt semmi és senki nem tudja megakadályozni, hogy ezeket a húszeurós jegyeket értékesítsék.

És így is cselekedtek, értesüléseink szerint nagyon sok Fradi-fanatikus darabonként száz euróért hozzá is jutott ezekhez a húszeurós belépőkhöz. 

A másik neuralgikus pont a Fradi-vonat érkezése, amely nyolcszáz zöld-fehér fanatikust szállít Pozsonyba, és amely 17 órakor fut be a Nové Mesto (Pozsony-Újváros) pályaudvarra, amely a téglamezei stadionhoz legközelebb fekvő állomás. Itt már szlovák kommandósok várják a ferencvárosi szurkolókat, és elkísérik őket a Nemzeti Futballstadionba. 

A Green Monsters internetes felhívásban kérte a drukkereket, hogy egyfelől ne legyenek ittasak, továbbá ne legyen a kezükben italospalack vagy pohár, mert ez esetben a rendőrök nagy valószínűséggel kiemelik őket a tömegből. Továbbá viselkedjenek normálisan, és ha van rajtuk acab, 1312 vagy hooligans szövegű tetoválás, azt fedjék le. (Az acab, illetve annak a telefonbillentyűs megfelelője, az 1312 angol nyelvű mondat – All cops are bastards – rövidítését takarja, nem kell különösebben magyaráznunk, ennek miért nem örülnek a rendőrök.)

Pozsonyban a stadion környezetében egyébként szerda 13 órától csütörtök reggel hatig egyetlen boltban vagy szórakozóhelyen sem árusíthatnak alkoholt.

A Slovan a hétvégén az AS Trencín elleni 4–0-s bajnoki győzelemmel hangolt a szerdai BL-visszavágóra. A mérkőzésen mindössze hárman voltak a kezdő tizenegyben a Groupama Arénában 2–1-re győztes alakulatból, a kapus Chovan és a két középső védő, Myenty Abena és Vernon De Marco. Vladimír Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője elégedett volt a játékosaival – akik között 69 percig ott volt Holman Dávid is –, és kijelentette, hogy megfontolja többük szerepeltetését szerdán. 

Azt viszont erősen zokon vette a tréner, hogy a soron következő, vasárnapi nagymihályi (Mihalovce) bajnoki mérkőzés pályaválasztói jogát nem engedte felcserélni a liga, annak ellenére hogy a Mihalovce beleegyezett volna. 

„Ilyesmi Magyarországon nem történhetne meg, ott még komplett bajnoki fordulót is elhalasztanak, ha a kupacsapatok érdeke úgy kívánja meg" – hangsúlyozta Weiss, kiemelve, hogy a szlovák liga példát vehetne a magyar szövetségről. 

A mérkőzés szerda este 20.30-kor kezdődik, a játékvezető az olasz Marco Di Bello lesz. A találkozóról percről percre tudósítást olvashatnak az Indexen.

(Borítókép: Ferencváros–Slovan Bratislava-focimeccs Budapesten 2022. július 20-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok