Index Vakbarát Hírportál

Rossz irányba futott a versenyző, mégis aranyérmet nyert

2022. július 30., szombat 14:51

Victor Kiplangat aranyérmet szerzett a férfi-maratonfutásban az idei Nemzetközösségi Játékokon, de győzelme nem volt zökkenőmentes, miután az ugandai futó rossz irányban futott le a birminghami pályán.

Victor Kiplangat futó rossz irányba futott, de így is sikerült aranyérmet nyernie a férfi-maratonfutásban a Birminghami Nemzetközösségi Játékokon. Kiplangat a Birmingham utcáin átvezető kimerítő futás vége felé már egészséges előnyre tett szert, de az utolsó kilométere nem volt teljesen sima ügy.

Előnnyel még kitérőkre is volt ideje

A célhoz közeledve az ugandai állampolgár rossz irányba fordult, és a célvonaltól egyre távolabb kezdett el futni. Egy légi kamera felvételéről vették észre, hogy Kiplangat rossz irányba tart – írja a Mirror.

A felvételeken látszott, hogy a vezető kerékpár, amit a futó követett, gyorsan visszafordult, miután rájött a hibájára, és felkiáltott: „Ó, rossz irányba ment? Jaj, ne, ne, ne, ne, ne, ne!”

Steve Cram kommentátor megvédte az ugandai hibáját, és az esemény szervezőit hibáztatta, mondván:

Nem az ő hibája. Van egy kék vonal, és ő követte a járművet... Egy vezető kerékpárnak kellett volna lennie. Ez szörnyű.

Az elterelés ellenére Kiplangat hosszú előnye biztosította, hogy az ugandai nem adta át az első helyét, mivel gyorsan korrigálta a tévesztést, mielőtt a nemzetközösségi bajnoki címig jutott volna.

Rovatok