Index Vakbarát Hírportál

Rakétatámadás miatt marad el a Juventus mérkőzése, videón a rettenet

2022. augusztus 6., szombat 15:57

A Juventus szombaton úgy döntött, hogy biztonsági okokból nem utazik el Izraelbe, ahol az Atlético Madrid ellen játszott volna felkészülési mérkőzést. Péntek estétől szombat reggelig több mint 160 rakétát lőttek a Gázai övezet katonai szervezetei Izrael felé, Jeruzsálem egyhetes hadműveletre készül.

A felkészülési mérkőzést vasárnap játszottak volna Tel-Avivban. A torinói és a madridi együttesnek is a vasárnapi lett volna az utolsó edzőmérkőzése a nyári felkészülési időszakban. A Juventus mérlege eddig egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség, az Atlético viszont mindhárom találkozóját megnyerte.

A Juventus első mérkőzése a Serie A-ban augusztus 15-én a Sassuolo ellen lesz, míg az Atlético Madrid ugyanazon a napon a Getafe ellen kezdi meg a szereplését a spanyol élvonalban.

A torinóiak a Twitter-oldalukon közölték, hogy elmarad a vasárnapi felkészülési mérkőzés.

Az izraeli hadsereg pénteken hadműveletet indított a Gázai övezet iszlamista szervezetei ellen, megölték az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet katonai vezetőjét, válaszul szombat reggelig több mint 160 rakétát lőttek a Gázai övezet katonai szervezetei Izrael felé.

Az egyik rakéta becsapódásáról videó is készült:

(Borítókép: Kevin Jairaj / Reuters)

Rovatok