Index Vakbarát Hírportál

Zelenszkij és a Cigánykirály is üzent – Itt komoly bunyó lesz

2022. augusztus 21., vasárnap 08:10 | aznap frissítve

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke érzelmes Twitter-üzenetben köszöntötte Olekszandr Uszikot abból az alkalomból, hogy a bokszoló megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét Anthony Joshua ellen.

Nehézen kivívott, de fontos és szükséges győzelem! A világbajnoki cím megvédése annak a jelképe, hogy akinek kozákok vére csörgedezik az ereiben, az sohasem adja fel, mindig harcolni fog azért, ami az övé, és a végén győzni fog!

Ezt üzente Twitteren a világbajnoki öveit szombat éjjel a Szaúd-arábiai Dzsiddában megvédő Olekszandr Usziknak Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij. 

Az elnök üzenete mintegy válasz volt arra, amit Uszik mondott a szorítóban, pár perccel a megosztott pontozással kivívott győzelme után:

Ezt a diadalt a hazámért arattam. Valamennyi honfitársamért, a katonákért, akik védelmezik Ukrajnát. Nagyon-nagyon köszönöm nektek!

Majd hozzátette:

Biztos vagyok benne, hogy Tyson Fury nem vonult vissza. És abban is biztos vagyok, hogy meg akar küzdeni velem. Én is meg akarok küzdeni vele, és ha ez nem sikerül, akkor már nem is bokszolok többé. 

Fury perceken belül Instagram-üzenetben reagált Uszik szavaira, a rá jellemző stílusban:

A meccset látva azt kell mondanom, mindketten sz.rok voltatok. Az egyik legrosszabb címmeccs volt, amit valaha láttam. Egy rakás sz.r volt az egész. Ne szórakozzatok, egy este szétverem mindkettőtöket! Vegyétek elő a kib...tt csekkfüzeteteket, mert a Cigánykirály itt marad örökre világbajnoknak! Nem lesz olcsó mérkőzés!

(Borítókép: Olekszandr Uszik 2022. augusztus 21-én. Fotó: Andrew Couldridge / Reuters)

Rovatok