Index Vakbarát Hírportál

Dennis Rodman egyszemélyes mentőexpedíciót indít Moszkvába

2022. augusztus 22., hétfő 05:50

A Chicago Bulls legendája, Dennis Rodman azt nyilatkoza vasárnap, hogy hamarosan Oroszországba repül, hogy segítsen a bebörtönzött Brittney Grinernek.

„Engedélyt kaptam, hogy Oroszországba menjek, hogy segítsek annak a lánynak. Igyekszem minél előbb odaérni” – mondta Rodman az NBC-nek. Az ötszörös NBA-bajnok lepattanókirály további részletekbe nem bocsátkozott, így nem derült ki, ki adta az áldását arra, hogy Európába utazzon „A Féreg” becenevű legenda.

Az extravagáns életmódjáról híres Rodman nem tartja magát távol a politikától, 2014-ben például „menő csávónak” nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Észak-Koreában többször is járt már, egy ízben Kim Dzsongun születésnapi buliján is megjelent Phenjanban.

Túl jól ismerem Putyint

– fogalmazott most sejtelmesen Rodman az NBC szerint.

Brittney Griner amerikai kosárlabdázó jogászai a napokban fellebbezési kérelmet nyújtottak be az orosz bíróság ítélete ellen, amely kábítószer birtoklásáért 9 év börtönbüntetést szabott ki a sportolóra. Az amerikai kormányzat Antony Blinken külügyminiszter szerint letett egy javaslatot az asztalra, hogy megkönnyítse a szabadulását – állítólag egy komoly fogolycseréről van szó, amelyben Viktor Bout elítélt orosz fegyverkereskedő is érintett, írja a Politico.

Az egyszeres WNBA-bajnok, négyszeres Euroliga-győztes Griner a Moszkvától nem messze lévő Himkiben állt bíróság elé, büntetőpere még július elején kezdődött. Joe Biden amerikai elnök „elfogadhatatlannak” nevezte Griner bebörtönzését.

Rovatok