Index Vakbarát Hírportál

„Azt akarjuk, hogy mindenki rajtunk röhögjön?” – betelt a pohár a meccsen

2022. augusztus 26., péntek 17:33

A kínai női röplabdacsapat csütörtökön Irán ellen lépett pályára a Fülöp-szigeteken zajló Ázsia-kupán, ahol az egész első szettet maszkban játszották le.

Óriási felháborodást keltett az ázsiai közösségimédia-felületeken, hogy a kínai röplabdacsapatnak maszkban kellett játszania az Irán elleni Ázsia-kupa-meccsen. Sokaknál betelt a pohár, úgy vélik, ezúttal Kína túl messzire ment a zéró-Covid-politikát illetően, hiszen ezzel nemcsak a sportolók eredményességét, de az egészségüket is kockára tették.

A Weibo nevű kínai közösségimédia-felületen többen hangot is adtak véleményüknek. Egyikük azt írta: „Az egészség vagy a teljesítmény a fontosabb? Felelősséget kell vállalnunk sportolóink iránt.” Egy másik pedig azt kérdezte:

Meddig folytatódik ez az úgynevezett járványmegelőzési bohózat? Azt akarjuk, hogy mindenki rajtunk röhögjön?

Kína a teljes első szettben maszkban játszott, ami az eredményre is rányomta a bélyegét, ugyanis 26–24-re Irán nyerte ezt a játszmát. A folytatásban a kínaiak levették a maszkot, és magabiztos játékkal megnyerték a találkozót (25–19, 25–10, 25–13) 3–1-es összesítéssel, így továbbra is vezetik a csoportjukat, négy meccsből négyet nyerve.

A BBC értesülései szerint a Kínai RöplabdaSzövetség a találkozót követően bocsánatot kért, rossz döntésüket a tapasztalatlanság számlájára írták.

A Weibón közzétett nyílt elnézéskérésben arról lehetett olvasni, miszerint a torna előtt több játékosról is olyan információkat kaptak, hogy koronavírusos tüneteket produkáltak, emellett egyes pletykák szerint más csapatok is hasonló problémákkal küzdöttek, ezért kérték a saját csapatukat a maszk viselésére.

(Borítókép: Ted Aljibe / AFP)

Rovatok