Index Vakbarát Hírportál

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

2022. szeptember 25., vasárnap 18:36

Floyd Mayweather Jr. már 45 éves, de még mindig formában van, ráadásul nem felejtette el a pénzcsinálás művészetét. Minden idők egyik legjobb bokszolója most Japánban haknizik, és egy MMA-harcos elleni, hárommenetesre tervezett mérkőzést már a második menetben befejezett KO-val. A gázsija 20 millió dollár volt ezért a hat percért. Nemhiába „Money” a beceneve...

Bár Floyd Mayweather Jr. már visszavonult a profi boksztól, 45 évesen még mindig formában tartja magát, és megragad minden lehetőséget, hogy egy kis pénzt csináljon. 

Japánban haknizik, és szombaton a nála 15 évvel fiatalabb, 30 éves MMA-harcossal, továbbá youtuberrel, Mikuru Aszakurával verekedett meg az ökölvívás szabályrendszerében, és a második menet utolsó másodperceiben kiütéssel győzött.

A meccsért 20 millió dolláros gázsi ütötte a markát.

Egy után jött a kettő...

A hárommenetesre tervezett összecsapást Szaitamában rendezték, abban a sportcsarnokban, amelyben 2006-ban Spanyolország megnyerte a férfikosárlabda-világbajnokságot. A mérkőzést a Rizin Fighting Federation küzdelemsorozatában rendezték.

Az első menetben nem sok minden történt. A másodikban a Mayweatherhez képest fiatal youtuber testütésekkel eltalálta az amerikait, majd utána a fejére is bevitt néhány kemény egyenest.

Ez, úgy látszik, felbőszítette a bajnokot, mert előbb testen megfogta Aszakurát, majd gyakorlatilag a gongszó pillanatában egy jobbkezessel kiütötte. 

Az előmeccsen Mayweather testőre,  Ray „Jizzy Mack” Sadeghi bokszolt a nála 20 kilóval könnyebb  Kouzi nevű kick-box harcossal, és a melák kiütéses vereséget szenvedett 65 kilós ellenfelétől. 

(Borítókép: Kyodo News / Getty Images)

 

Rovatok