Index Vakbarát Hírportál

Még a korábbi Real-sztár is csettintene a bükfürdői állapotokra

2022. szeptember 28., szerda 11:35

A Real Madrid korábbi játékosa, az anno világrekordért szerződtetett Gareth Bale is elégedetten csettintene az impozáns bükfürdői állapotok láttán, pedig nem véletlenül vicceskedtek azzal a szurkolók, hogy klubcsapatát a nemzeti csapat mellett szeretett hobbija, a golfozás is megelőzi.

Wales, golf, Madrid – ebben a sorrendben

Ha a hazai golfozásról van szó, megkerülhetetlen a Greenfield Hotel Golf & Spa, amelynek területén található az ország első 18 lyukú pályája – ez ráadásul teljesen megújult, mezítlábas sétára csábítóan finom, puha új gyeppel várja a kilátogatókat.

De hát én nem is tudok golfozni…

Semmi gond, például e sorok írója is finoman szólva limitált golfozói előélettel érkezett meg a helyszínre, ahol a sportággal még sohasem találkozók is megtanulhatják az alapokat a rendkívül segítőkész oktatók segítségével:

Nincs más hátra, csak a helyes ütőfogás, és huss!

Na jó, azért az sem árt, ha az ember jól begyakorolja az úgynevezett puttokat, amikor már a lyuk közeléből próbáljuk bejuttatni nagy erő helyett finom precíziós mozdulattal a labdát a helyére – és melyek ebből adódóan a sportág legértékesebb ütéseinek számítanak.

Persze ahhoz, hogy az ember rendesen végigmehessen a pályákon, szükséges még elvégezni egy 10 órás tanfolyamot is, de aztán akár hetente is mehetünk versenyezni.

Nem csak a golf szerelmeseit várják, van itt minden, mi szem-száj ingere

Ha mégsem érezzük úgy, hogy ez lenne a világunk, akkor sincs semmi gond, van látni- és kipróbálni való itt bőven a golfon kívül is.

Ott van például a nagy kiterjedésű wellnessrészleg, amelyben egy kültéri és hat beltéri medence várja a pancsolni vágyókat, illetve azokat, akik regenerálódni szeretnének a sportolás után.

Ha nyugodtabb környezetre vágyunk, akad exkluzív, 25 fő befogadására alkalmas részleg is, de van mozi- vagy éppen napozószoba is a sokféle szauna és a pezsgőfürdő mellett.

Sport minden mennyiségben

Kevés jobb rekreációs közös csapatépítő programot találtak ki a bowlingozásnál, leteszteltük a csocsó- és biliárdasztalt, valamint a dartstáblát is, de a szimulátorok kedvelői is találhatnak maguknak szimpatikus sportágakat.

(Borítókép: Borbély László / Index)

Rovatok