Index Vakbarát Hírportál

Újabb két német sztárfocista lett koronavírusos

2022. október 2., vasárnap 11:29

Thomas Müller és Joshua Kimmich, a Bayern München labdarúgócsapatának két szupersztárja is pozitív koronavírustesztet produkált.

A világbajnok Müller szombaton Instagram-oldalán jelentette be, hogy harmadszor is megfertőződött, ugyanakkor nem érzi rosszul magát és bízik benne, hogy minél hamarabb visszatérhet a pályára.

A német klub Twitter-bejegyzésében erősítette meg, hogy a támadó mellett a válogatott középpályás, Joshua Kimmich is pozitív tesztet produkált. Az gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a két játékos kihagyja kedden a Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy négy nappal később a Borussia Dortmund elleni rangadón bevethetők lesznek-e.

A sorozatban 11. bajnoki elsőségére hajtó Bayern a Bundesliga 7. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén 4-0-ra győzte le otthon a Bayer Leverkusent, Müller azon a találkozón gólt is szerzett.

A Németország–Magyarország Nemzetek Ligája mérkőzés előtt is két német játékosról derült ki, hogy koronavírusosak, így akkor két müncheni kiválóság maradt távol a mieink ellen.

A bajnokságban a várakozásokkal ellentétben 8 fordulót követően csupán a dobogó legalsó fokán áll Julian Nagelsmann együttese, az újabb két kulcsjátékos kiesése pedig megnehezítheti a bajor együttes dolgát a folytatásban.

Rovatok