Index Vakbarát Hírportál

Premier League-csapat megvásárlását tervezi Soros György unokaöccse

2022. október 6., csütörtök 06:56

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton megvásárlása iránt érdeklődik egy amerikai társaság, amelyet Soros György unokaöccse (Jeffrey Soros) irányít, közölte a Bloomberg az ügyre rálátó forrásaira hivatkozva.

A tárgyalások még folynak, de a források szerint egyáltalán nem biztos, hogy az üzlet összejön. A LAMF dönthet úgy is, hogy inkább egy másik európai labdarúgóklubot vásárol meg – mondta az egyik névtelen nyilatkozó. Az Everton szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést, a Los Angeles-i székhelyű amerikai cég képviselőit pedig nem érte el a Bloomberg.

Az Everton Anglia legnagyobb múltú klubjai közé tartozik, és egyike azon keveseknek, akik még soha nem estek ki a Premier League-ből, a világ leggazdagabb labdarúgó-bajnokságából. Az elmúlt szezonban közel volt a tűzhöz az egyesület, de egy mérkőzéssel a bajnokság vége előtt végül bebiztosította a bentmaradását a liverpooli gárda.

Tervben van a stadionváltás

Az Everton jelenlegi tulajdonosa Farhad Moshiri üzletember. Mióta 2016-ban közel 50 százalékos részesedést szerzett a klubban, komoly befektetéseket eszközölt, és jelenleg egy új, korszerű, 500 millió fontos stadion építése van folyamatban a liverpooli kikötő partján, jegyzi meg a Bloomberg.

Rovatok