Index Vakbarát Hírportál

Elkezdte a műtét utáni rehabilitációt Gulácsi Péter

2022. október 21., péntek 20:54

Elkezdte a térdműtéte utáni rehabilitációt Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott kapusa.

A játékos a közösségi oldalán pénteken azt írta, Thalgauban, profi körülmények között kezdte meg a munkát, mindennap keményen edz, hogy elérje célját: még erősebben visszatérni.

Megtettem az első lépéseket

– fogalmazott a 32 éves hálóőr.

Az 51-szeres válogatott Gulácsinak október 5-én, a Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 13. percében egy passz közben szakadt el a keresztszalagja. A kapust október 9-én operálták meg Innsbruckban, egy nappal később Facebook-oldalán üzent: „Természetesen ez egy nehéz pillanat a karrieremben, de hiszem, hogy lehetőség is van benne. Keményen fogok dolgozni mindennap, hogy jobban és erősebben térjek vissza” – írta követőinek, majd megköszönte a sok biztató üzenetet.

A klub a sérülés után nem sokkal bejelentette, hogy a magyar kapus pótlására rutinos hálóőrt, a 32 esztendős, norvég válogatott Orjan Nylandot szerződtette. Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője nyilatkozott a magyar játékos sérülése után, mint fogalmazott, „ez nagyon fájó”.

Ő a csapatkapitány, és évek óta alappillére a Lipcsének. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb felépül. A csapat és az egész klub mögötte áll

– nyilatkozott Marco Rose.

Bár az 51-szeres magyar válogatott játékos eddig nem tett említést a felépülés várható időtartalmáról, ilyen sérüléseknél hat-kilenc hónap is lehet a teljes rehabilitáció, azaz jó eséllyel csak az idény legvégén láthatjuk újra a pályán Gulácsi Pétert.

(Borítókép: Gulácsi Péter sérülése a RB Leipzig – Celtic Bajnokok Ligája mérkőzésen 2022. október 5-én. Fotó: Lisi Nieser / Reuters)

Rovatok