Index Vakbarát Hírportál

Fia nyilatkozott Mészöly Kálmán egészségi állapotáról

2022. november 3., csütörtök 20:02

Szerda este járta körbe a magyar sajtót a hír, miszerint a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Mészöly Kálmánt kritikus állapotban szállították a János Kórházba. Az egykori hátvéd fia, Mészöly Géza csütörtökön friss információkat osztott meg édesapjáról.

„Feltehetően egy szemtanútól értesült a sajtó arról, hogy az édesapám a Jánosban van. Több mint egy hete az Öreg odahaza rosszullétre panaszkodott, ezért a felesége kórházba szállította. Az első vizsgálatok megállapították, hogy gondok vannak a keringési rendszerével, továbbá tüdőgyulladás gyanúja is felmerült, ám ez utóbbi veszélyét később kizárták” – nyilatkozta az egykori válogatott sportoló a Borsnak.

A lap azt is megtudta, hogy orvosok infúziós kezelést írtak elő, amelynek hatására a „Szőke Szikla” becenévre hallgató Mészöly Kálmán állapota olyannyira javult, hogy áttértek a gyógyszeres kezelésre.

Legutóbb szeptemberben írtak arról a lapok, hogy Mészöly Kálmán kórházi kezelésre szorul. Mészöly Géza akkor azt mondta, édesapja egészségi állapota jelenleg „nem az igazi”, ezért nagyon vigyáznia kell magára, illetve a családja is nagyon odafigyel rá.

(Borítókép: Mészöly Kálmán 2014-ben. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok