Index Vakbarát Hírportál

Még karácsony előtt szabadulhat a börtönből Boris Becker

2022. november 13., vasárnap 17:43

Jóváhagyták Boris Becker gyorsított szabadulási eljárását, amely engedélyezi a külföldi rabok hazaszállítását, hogy ezzel enyhítsék a terhet a brit büntetés-végrehajtási intézményekben. Így az egykori német teniszlegenda még karácsony előtt szabadulhat, azonban ezzel együtt ki is toloncolják Nagy-Britanniából.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, két és fél év börtönre ítélték Boris Becker hatszoros Grand Slam-győztes korábbi teniszezőt, aki nem tudott visszafizetni egy mallorcai villára felvett kölcsönt, és emiatt csődöt jelentett – később kiderült, hogy 2,5 millió fontnyi eltitkolt vagyona volt.

Köztük egy ingatlan a németországi Leimenben, egy erre a házra felvett kölcsön, valamint 66 ezer font értékű részvény egy technológiai cégben. 

Az azóta az Egyesült Királyság egyik legrosszabb börtönébe, a wandsworthi büntetés-végrehajtási intézetbe került Becker nehezen alkalmazkodott a börtönélethez, azonban a The Sun értesülései szerint már nem kell sokáig bírnia, ugyanis karácsony előtt szabadulhat, ám egyúttal ki is toloncolják az országból.

Örülünk, hogy Boris korábban szabadulhat, és hazatérhet Németországba, noha hosszú évek óta Anglia az otthona. Biztos vagyok benne, hogy a családjának sokat jelent, hogy együtt tölthetik az ünnepeket

– fogalmazott a teniszező szóvivője. 

A brit belügyminisztérium közleménye szerint azokat a külföldi állampolgárokat, akiket az országban ítélnek börtönbüntetésre, a lehető leghamarabb kitoloncolják Angliából.

Rovatok