Index Vakbarát Hírportál

Újabb területen csapott le a rezsidémon

2022. november 16., szerda 19:34

Az energiaválság miatt változik a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) menetrendje. A liga tájékoztatása szerint a módosítást a csapatok kérvényezték, mégpedig azért, hogy a megemelkedő energiaköltségek mellett is gond nélkül befejezhető legyen az idény.

Az új menetrendet a klubok és a liga vezetése is elfogadta, a döntés értelmében új játéknap kerül be december 20-ára és január 3-ára, több mérkőzést pedig előrehoznak a naptárban. Az alapszakasz a tervezettnél két héttel korábban, február 5-ére véget ér, így a február 6-ával kezdődő válogatott héten elindul a rájátszáskvalifikáció.

A negyeddöntős párharcok február 18-án, az elődöntő küzdelmei pedig március 4-én veszik kezdetüket. Az Erste Liga döntője is előrébb kerül, az első meccset március 20-án rendezik. Ha szükség lesz hetedik találkozóra, az március 31-én lesz – tájékoztatott a liga.

A magyar futballt is elérte az energiaválság

November elején a labdarúgó NB I-ben szereplő Honvéd FC bejelentette, hogy november közepétől teljesen bezárják a Bozsik Arénát. A lépést azzal indokolták, hogy a drasztikusan növekvő rezsiköltségek költségcsökkentésre és racionalizálásra kényszerítik a klubot.

Székesfehérváron úgy határoztak, hogy a Fehérvár–Kisvárda-mérkőzés után (november 13.) nem fűtik a MOL Aréna Sóstó névre keresztelt létesítményt, a stadion üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvét nem fogják fűteni vagy világítani.

Rovatok