Index Vakbarát Hírportál

Hova tűnt Hosszú Katinka?

2022. november 17., csütörtök 20:33

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka eltűnt. Még a szövetségi kapitány sem találja, miután nem nevezett a rövidpályás országos bajnokságra Kaposváron.

Sós Csaba szövetségi kapitány meggyőződése, hogy Katinka folytatja az úszást, viszont az eredményekhez tréningeznie kell, ha fel akar készülni a versenyekre, hiszen még nem lőtte el minden töltényét. Meglepte a bajnok úszónő eltűnése, aki az utóbbi időben nem frissítette közösségi oldalait a követői számára arról, hogy mivel tölti mindennapjait. Hiányzik az uszodákból is.

Sós Csaba szerint az elkövetkezendő hónapok minden úszónknak vízválasztó lesz.

Elég régen vagyok a szakmában, ezért bátran kijelenthetem, egyetlen versenyző – még ha olyan nagy klasszis is, mint Katinka – sem adhat hónapnyi előnyöket az ellenfeleknek. Most úgy vélem, hogy Hosszú Katinka életében egyre inkább más, nem az úszáshoz tartozó dolgok válnak fontossá

– vélekedett a kapitány, aki szerint ehhez hozzátartozik, hogy a sportoló férjhez ment, boldog, kinyílt a világ előtte, ezért már nem csak az uszodát látja.

A szövetségi kapitány azonban hozzátette, hogy furcsállja Hosszú Katinka eltűnését.

Valóban nem tudok róla semmit. Fukuokáig még nyolc-kilenc hónap van, Katinka akár még ott lehetne Japánban a világbajnokságon. Ehhez azonban tréningezni kell, úgy, ahogyan a többiek teszik. Bízom benne, hogy Katka még nem tett le arról, hogy megszerezze századik érmét a világversenyeken

– hangsúlyozta Sós Csaba a Borsnak. Szerinte ha a győzelem a cél, akkor Hosszú Katinkának sürgősen változtatnia és edzenie, versenyeznie kellene.

A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó, Hosszú Katinka sportkarrierjét esküvője óta találgatások övezik. Mint arról korábban írtunk, Hosszú Katinka a jelek szerint egyre tudatosabban készül az élsport utáni civil életre, amelyben leginkább üzletasszonyként és édesanyaként képzeli el magát. A következő, 2024-es párizsi olimpián nagy valószínűség szerint már nem lesz ott az úszónő, mert férjével, Layber-Gelencsér Mátéval a versenyzés helyett gyermeket terveznek.

(Borítókép: Hosszú Katinka 2022. júniusban. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok