Index Vakbarát Hírportál

Közvetítés közben halt meg egy újságíró a katari labdarúgó-világbajnokságon

2022. december 10., szombat 08:53

Grant Wahl neves amerikai újságíró meghalt Katarban, miután a világbajnokságról való tudósítás közben összeesett. Halála a sportvilágban megdöbbenést és gyászt váltott ki.

Egy, a CNN-nek nyilatkozó szemtanú szerint a pénteki Argentína–Hollandia-mérkőzés tudósítása közben összeesett a sajtópáholyban. Halálának körülményei egyelőre nem tisztázottak.

Az egész amerikai sportújságíró-család megrendülve értesült Grant Wahl haláláról. A labdarúgás volt az egész élete

− írta a US Soccer hivatalos Twitter-fiókján közzétett közleményében.

A US Soccer méltatta Wahl szenvedélyét és „a játék erejébe vetett hitét az emberi jogok előmozdítása érdekében”, valamint részvétét fejezte ki Wahl feleségének, Celine Goundernek és szeretteinek.

Wahl több mint két évtizeden át tudósított a labdarúgásról, többek között 11 világbajnokságról, és több könyvet is írt a sportágról. A hét elején éppen a születésnapját ünnepelte − olvasható a hivatalos Twitter-fiókján közzétett bejegyzésében.

Nem érezte jól magát

A Futbol with Grant Wahl című podcast egyik epizódjában, amely napokkal a december 6-i halála előtt jelent meg, arról panaszkodott, hogy nem érzi jól magát. 

Elég rosszul voltam, a mellkasomban szorítást és nyomást éreztem. Eléggé mocskosul éreztem magam

− mondta Wahl Chris Wittyngham műsorvezető társának az epizódban. Hozzátette, hogy a világbajnokság médiaközpontjában lévő orvosi rendelőben kért segítséget, mivel úgy gondolta, hogy hörghurutja van.

Köhögés elleni szirupot és ibuprofent kapott, és elmondása szerint nem sokkal később jobban érezte magát.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Grant Wahl 2022. november 21-én. Fotó: Doug Zimmerman / ISI Photos / Getty Images)

Rovatok