Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a korábbi Super Bowl-győztes

2022. december 22., csütörtök 20:57

Szerdán harmincegy éves korában meghalt Ronnie Hillman, az NFL-ben szereplő Denver Broncos korábbi futója, aki 2015-ben Super Bowlt nyert a coloradóiakkal. A játékos veserákban vesztette életét.

A futójátékosnál augusztusban diagnosztizáltak veserákot. A medulláris vese carcinoma a rák egy nagyon ritka fajtája, főként a sarlósejtes anémia betegségben szenvedő fiatal afroamerikaiakat érinti. Ronnie Hillman számos kezelésre eljárt, de egyik sem bizonyult sikeresnek. A 31 esztendős sportoló máját és tüdejét is megtámadták a káros sejtek, végül szerdán feladta a küzdelmet a szervezete a halálos kór ellen – tájékoztatott a CNN.

A család Ronnie Hillman Instagram-oldalán számolt be a futójátékos haláláról.

„Fájó szívvel kell hírt adnunk imádott fiunk, testvérünk és apánk, Ronnie K. Hillman Jr. haláláról. Ronnie családja és legjobb barátai körében, békésen ment el. Szeretnénk megköszönni a sok-sok érte mondott imát és neki szánt kedves szót a rajongóknak, ismerősöknek. Most viszont kérünk egy kis időt, hogy feldolgozhassuk ezt a hatalmas veszteséget, és felkészüljünk a mi drága RJ-nk búcsúztatására” – írták a családtagok.

Az NFL-ben szereplő, háromszoros NFL-győztes Denver Broncos pedig egy közleményt adott ki, miután értesültek a szomorú hírről.

Mély sajnálattal kell beszámolnunk korábbi futójátékosunk, Ronnie Hillman haláláról. Ronnie-t 2012-ben draftoltuk, és a nálunk töltött évek alatt kiváló képességű játékos és egy nagyszerű csapattárs lett belőle, akinek kulcsfontosságú szerepe volt a Broncos négy legsikeresebb évében. Ronnie-ra szeretettel emlékezünk, őszinte együttérzésünket és részvétünket szeretnénk kifejezni a családjának ezekben a nehéz időkben

– olvasható a Denver Broncos hivatalos honlapján.

Ronnie Hillman 2012-től négy szezonon át volt a Broncos játékosa, kétszer jutott Super Bowlba a denveriekkel, utolsó idényében megnyerte a Vince Lombardi-trófeát velük. A Denver 24–10-re győzte le a Carolina Pantherst az 50. Super Bowlon. Hillman később játszott a Minnesota Vikingsben, a San Diego Chargersben és a Dallas Cowboysban is.

Rovatok