Index Vakbarát Hírportál

Leimeter Dóra: Nem szeretnénk Párizsig várni, hogy világversenyt nyerjünk!

2022. július 6., szerda 18:20

A hazai rendezésű vizes világbajnokságon bravúros ezüstérmet szerző női vízilabda-válogatott alapembere, Leimeter Dóra volt az Index podcastjének vendége, akivel az elmúlt két hét tapasztalatairól, a női öltözők rejtelmeiről, csapategységről és a közelgő spliti Európa-bajnokságról is beszélgettünk.

A világversenyen hosszú évek óta verhetetlennek tűnő amerikaiakat is megszorongatta női pólóválogatottunk a telt házas Hajós Alfréd Sportuszodában a vízilabda-világbajnokság utolsó előtti versenynapján. S bár a végső diadal elmaradt, Leimeter Dóra elárulta, néhány nap elteltével valóban fehéraranyként néznek a második helyért járó éremre. Hogy miért? A közönségtől kapott élmény és saját teljesítményük is azzal kecsegtet, fognak ők még döntőt játszani az Egyesült Államok ellen, és ahogy Budapesten meg tudták szorongatni a világelsőt, úgy idővel bárhol képesek lehetnek ugyanerre. Legkésőbb mondjuk 2024-ben, a bizonyos párizsi olimpián.

2017-ben a másik oldalán voltam ennek az egésznek, de akkor is tömött lelátók voltak, (...) bár nem sikerült a négy közé jutás, valamiért a későbbi meccsekre még többen lettek a lelátón. Jó érzés, hogy akkor is mennyien támogatták a csapatot. Most a másik oldalról is megtapasztalni... Elképesztő volt, hogy a döntőn tényleg telt házas meccs volt és majd' hatezer ember szurkolt nekünk! A mai napig libabőrös leszek, amikor arra gondolok, mennyi ember volt kinn és milyen sok szeretetet tudtak nekünk adni

– mondta a válogatottban 2014-ben bemutatkozó, ám a 2017-es vizes vb-n még csak a lelátóról szorító pólós az előző két hétben átélt hangulat apropóján.

Leimeter az adásban mesél még a többi között...

Az Index Sportcast elérhető az iTuneson és a Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

EMLÉKEZTETŐÜL
FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
NŐI VÍZILABDA
Döntő
Magyarország–Egyesült Államok 7–9 (1–2, 2–2, 1–3, 3–2)

(Borítókép: Leimeter Dóra. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok