Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a santosi stadionba Pelé koporsója

2023. január 2., hétfő 14:31

Megérkezett az FC Santos stadionjába a 82 évesen elhunyt háromszoros világbajnok labdarúgó, Pelé koporsója, amely 24 óráig marad az egyesület stadionjának játékterén, hogy a szurkolók leróhassák tiszteletüket a legenda emléke előtt.

A Caldeira Városi Stadion előtt már két órával kapunyitás előtt gyülekeztek a szurkolók, és Brazília nemrég beiktatott elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva is tiszteletét teszi majd a ravatalnál.

Kedd reggel Santos utcáin – és a tervek szerint Pelé százéves édesanyjának háza előtt is – elhalad a temetési menet, ezután a fekete gyöngyszem végső búcsúztatásán csak a közeli hozzátartozók vehetnek majd részt.

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült.

A legendás futballista az utóbbi években többször is kórházi kezelésre szorult, tavaly vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház múlt csütörtökön közölte a halálhírét.

(MTI)

Rovatok