Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a németek híres olimpiai bajnoka

2023. január 5., csütörtök 12:06

Hetvenkét éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt Rosi Mittermaier, a németek legendás síelője.

Rosi Mittermaier az 1976-os innsbrucki téli olimpián lesiklásban és műlesiklásban arany-, óriás-műlesiklásban pedig ezüstérmet szerzett. A nem mindennapi siker után hazájában Arany Rosinak” becézték és szinte popsztárként kezelték.

Die Skifahrerin Rosi #Mittermaier ist gestorben. Sie ist in den 70er-Jahren das herausragende deutsche Skitalent. Ihr Karrierehöhepunkt: die Olympischen Winterspiele in Innsbruck 1976 mit zwei Gold- & einer Silbermedaille. Aus unserer Sammlung: eine Autogrammkarte aus den 70ern. pic.twitter.com/L3NazYdVQM

— Haus der Geschichte (@hdg_museen) January 5, 2023

„A szüleim házában egy egész szobát megtöltöttek a nekem küldött levelek és csomagok. Egy hónapon belül 27 ezer levelet kaptam, legalábbis ezt mondta a postásunk, akit az őrületbe kergetett ez a sok küldemény, amit mind kézbesítenie kellett” – emlékezett a 70. születésnapja alkalmából készült interjúban Mittermaier.

A korábbi klasszisversenyző Garmisch-Partenkirchenben alapított családot az ugyancsak alpesi síző Christian Neureutherrel. Fiuk, Felix Neureuther később az alpesisí-világkupa történetének legeredményesebb német férfi versenyzője lett, világbajnoki címet is nyert – számolt be az MTI.

Rovatok