Index Vakbarát Hírportál

Testvérét védve keveredett verekedésbe Szalai Ádám

2023. január 5., csütörtök 07:08

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi alapembere és csapatkapitánya verekedésbe keveredett a magyar fővárosban karácsony után. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, pár órája pedig a csatár is megszólalt az incidensről.

A budapesti balhé egyik érintettje azt mondta, az összetűzés abból alakult ki, hogy a buli után a barátaival az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, hogy készítsen egy képet róluk.

„Azt mondta, hogy nem, ami miatt értetlenkedtem, mert semmi rosszat nem akartunk, és hát persze akkor már túl voltunk néhány italon, úgyhogy visszakérdeztem: Miért nem, te f.szfej? Valami ilyesmit mondtam neki, amit persze nem kellett volna” – nyilatkozta a 21 éves Zsombor a Blikknek a december 29-én éjjel történtekről.

Hozzátette: az öccse védelmére kelő Szalai Ádám mellkason rúgta őt, és még a földön is kapott egy rúgást a futballistától. A Sportal megszólaltatta Szalai Ádámot, aki meglepődött a hallottakon, a konfrontálódás tényét viszont nem tagadta.

„Megpróbálom a legrövidebben és legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – nyilatkozta a korábban a Bundesligában légióskodó játékos.

„Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam. Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket” – szögezte le Szalai Ádám.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Blikk érdeklődésére azt írta, hogy az ügyben ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást garázdaság gyanúja miatt. Szalai Ádámmal készített exkluzív interjúnkat ide kattintva lehet elolvasni.

(Borítókép: Szalai Ádám az FC Basel játékosaként 2022. május 8-án. Fotó: RvS.Media / Basile Barbey / Getty Images)

Rovatok