Index Vakbarát Hírportál

A Cincinnati simán verte a Buffalót, a San Francisco legyűrte a Dallast

2023. január 23., hétfő 09:08

A tavalyi nagydöntős Cincinnati Bengals meglepően sima győzelemmel, míg a San Francisco 49ers nehezen kiharcolt sikerrel jutott be vasárnap a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoportdöntőibe – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

Az Amerikai főcsoport (AFC) második elődöntőjében előzetesen nagy csatára lehetett számítani, a Bengals azonban végig uralta a Buffalo Bills otthonában rendezett találkozót. A vendégek az irányító Joe Burrow vezérletével (242 passzolt yard, 2 touchdown) 27 pontig jutottak, a védelmük pedig feltartóztatta a buffalói támadósort, amelyen Josh Allen irányító ezúttal nem tudott segíteni, így mindössze 10 ponttal zártak.

San Franciscóban védőcsatát láthattak a nézők, amelyben a házigazdák teljesítettek jobban. A Dallas Cowboys a második negyed elején még 6–3-ra vezetett egy hosszú támadás végén szerzett touchdownnal, ezt követően viszont a texasiak csupán két mezőnygólig jutottak el, s lényegében képtelenek voltak feltörni a 49ers védelmét. Támadásban a hazaiak sem parádéztak, de a második félidőben produkált két hosszú támadójátékból összesen szerzett 10 pont elég volt számukra a sikerhez (19–12).

A Cowboys a hajrában kétszer is támadhatott az egyenlítésért, de esélye sem volt a komoly előrehaladásra.

Vasárnap így az AFC-ben megismétlődik a tavalyi Kansas City Chiefs–Cincinnati Bengals finálé, míg az NFC-döntőben a San Francisco jelenti az állandóságot, csak most nem a Los Angeles Ramsszel, hanem a Philadelphia Eaglesszel találja szemben magát – tekintett előre az MTI.

AMERIKAIFUTBALL, NFL
Főcsoport-elődöntők

Amerikai főcsoport
Buffalo Bills–Cincinnati Bengals 10–27
Nemzeti főcsoport
San Francisco 49ers–Dallas Cowboys 19–12

Rovatok